Ozonoterapie

img

Ozonoterapie

Ozonoterapia este o metodă revoluționară de tratament nemedicamentos, bazată pe injectarea sau insuflarea în organism a unui amestec Oxigen-Ozon, în concentrații variabile, pentru o paletă foarte largă de afecțiuni.

 

1. Saună cu ozon: 30 minute – 120 RON

Sauna funcționează ca o capsulă cu aburi de ozon în care capul pacientului rămâne în exterior. Este recomandată nu numai în cazul afecțiunilor medicale, ci și pentru înfrumusețare, relaxare și SPA.
 

2. Autohemoterapia majoră: 30 minute – 170 RON

Autohemoterapia majoră constă în prelevarea de sânge venos (100-150 ml) din vena cubitală, care este amestecat cu oxigen și ozon de o anumită concentrație și apoi reperfuzată pacientului.
 

3. Autohemoterapia minoră: 10 minute – 70 RON

Autohemoterapia minoră constă în prelevarea de sânge venos (10-15 ml), care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentrație. Amestecul obținut este injectat intramuscular.

4. Infiltrații intraarticulare: 30 minute – 70 RON

În cazul unor afecțiuni reumatismale, gonartroza, coxartroza, după meniscectomie, sutură de menisc, ligamentoplastie, reinserție coafă rotatorie, instabilități de genunchi, artrite, tendinite și PSH.

5. Infiltrații subcutanate: 30 minute – 70 minute

Cu ajutorul unei seringi cu ac atraumatic se fac infiltrații subcutane locale în zonele cu probleme, puncte dureroase, paravertebral, periarticular. Se injectează un amestec de oxigen-ozon.

6. Aplicații locale cu sac: 30 minute – 70 RON

Utilizarea locală a amestecului de oxigen-ozon în saci hipobarici în tratamentul unor plăgi infectate, ulcere varicoase, în arteriopatii ale membrelor inferioare, boli dermatologice, picior diabetic.

7. Insuflații rectale cu ozon: 15 minute – 70 RON

Se introduce o anumită cantitate de ozon pe cale rectală. Procedura are atât o acțiune locală antiinflamatorie, regenerativă, antiseptică și de refacere a florei intestinale, cât și o acțiune generală.

Medicul specialist

Dr. Victor Cucoș

Medic primar Ortopedie – Traumatologie