Plasmolifting

img

Plasmolifting

Terapia PRP-Terapia Vampir


Fie că vorbim despre reducerea semnificativă a ridurilor fine din jurul gurii și a ochilor, despre îmbunătățirea aspectului pielii din zona decolteului sau chiar și despre reducerea căderii părului sau tratamentul cicatricilor post-acneice, terapia PRP este, fără doar și poate, soluția ideală. Este o metodă naturală de întinerire şi modelare a proceselor de regenerare a ţesuturilor. Medicina estetică beneficiază și ea de acest tratament revoluționar, denumit sugestiv Terapia Vampir, intrucât injecțiile cu PRP au un efect de rejuvenare și lifting, conferind pielii un aspect tineresc și o strălucire aparte. Terapia Vampir sau Terapia Dracula, așa cum mai este ea cunoscută, a fost folosită inițial în chirurgia cardiacă.


Injectarea de plasmă bogată în plachete (PRP = "platelet rich plasma") este un tratament care are la bază o idee simpla: aceea de a folosi pentru vindecarea și regenerarea țesuturilor resursele interne ale fiecărui organism. Plachetele sunt niște rezervoare care conțin peste 40 de factori de creștere implicați în regenerarea țesutului conjunctiv și epitelial, creșterea producției de colagen, formarea de noi vase de sânge, etc. 


Beneficiile tratamentului cu plachete sunt cunoscute de mai mulți ani, fiind aplicate inițial în medicina sportivă, pentru vindecarea leziunilor osteo-tendinoase și ligamentare și recuperarea rapidă a sportivilor de performanță. În prezent, indicațiile tratamentului cu PRP s-au extins, acesta fiind folosit pentru regenerarea nervilor, oaselor, mușchiului cardiac, vindecarea rănilor dificile, îmbunătățirea aspectului pielii. 


Plasma bogată în plachete (PRP) se prepară prin recoltarea unei mici cantități de sânge de la pacient (similar cu prelevarea de sânge pentru analize), care este apoi prelucrat prin centrifugare, proces care separă plachetele de celelalte celule sangvine. Lichidul obținut este plasma bogată în plachete, deci un cocktail concentrat de factori de creștere, capabil să influențeze semnificativ regenerarea țesuturilor.


De ce să alegem acest tratament?


Tratamentul cu propria plasmă este o metodă universală de stimulare a proceselor de regenerare a ţesuturilor, stimulează sinteza propriului colagen, elastină şi acid hialuronic, sporeşte oxigenarea ţesuturilor şi restabileşte funcţia imunitară locală a ţesuturilor, nu are efecte secundare, nu provoacă reacţii alergice şi nu poate fi respinsă de organism.


Indicații:

  • Atenuarea ridurilor fine apărute pe suprafața feței;
  • Atenuarea ridurilor de expresie din jurul gurii și a nasului;
  • Refacerea conturului feței;
  • Reîntinerirea – facială, a decolteului, dosului palmei sau a zonei din jurul gâtului;
  • Regenerarea părului;
  • Reducerea sau eliminarea petelor de pigmentare;
  • Rezolvarea cicatricilor postacneice sau a celor apărute după intervenții chirurgicale;
  • Îmbunătațirea texturii pielii;
  • Hidratarea țesuturilor;
  • Eliminarea sau reducerea vergeturilor.

PRP are numeroase avantaje:
- este un compus natural, recoltat din sângele pacientului;
- fără risc de alergii, respingere, infecție, granuloame;
- prepararea este simplă și rapidă;
- efectul obținut este natural și de lungă durată;
- costul tratamentului este semnificativ mai mic decât cel cu botox sau fillere.


Procedura durează aproximativ 30-40 minute. 


Dupa ce a fost dezinfectată pielea, se aplică o cremă anestezică la nivelul zonei care va fi tratată (pentru minimizarea disconfortului) și se începe injectarea, care se face intradermic cu ace atraumatice, extrem de subțiri. Câteva zile după procedură, regiunea poate fi ușor umflată, înroșită sau pot apărea mici echimoze (vânătăi), dar acestea dispar de regulă în 4-7 zile. Rezultatele apar rapid, în cel mult două săptămâni, cu îmbunătățirea progresivă a tonusului și texturii pielii în următoarele luni după tratament. În general, sunt recomandate 2-3 ședințe la un interval de 3-4 luni, iar rezultatul obținut durează aproximativ 2 ani.
Fie că vorbim despre reducerea semnificativă a ridurilor fine din jurul gurii și a ochilor, despre îmbunătățirea aspectului pielii din zona decolteului sau chiar și despre reducerea căderii părului sau tratamentul cicatricilor post-acneice, Terapia Vampir este, fără doar și poate, soluția ideală, cu scopul comun de a obține un aspect frumos și natural. 

Cum acționează?

Infiltrația cu PRP (plasma îmbogățită cu trombocite) acționează conform sistemului natural de vindecare al organismului. Avantajul este dat de concentrația foarte mare de trombocite care, odată injectate, eliberează factori de creștere ce inițiază și amplifică procesul de vindecare.

Care sunt contraindicațiile?

Nu se recomandă persoanelor care suferă de trombocitopenie, boli cronice severe, boli metabolice, neoplazii,anemie severă sau cu tulburări de coagulare.

Medicul specialist